RemixID_SALVATORE IACONESI IN ORIANA PERSICO [4.-6.DECEMBER 2017, 17H-21H]

Kaj je jaz? Kaj se zgodi, ko ta kompleksni kulturni aparat pogojujejo algoritmi in tehnologije? Kako ta transformacija vpliva na našo javno, zasebno in intimno sfero?

RemixID je tridnevna delavnica, na kateri bodo udeleženke po načelu ‘hands-on’ raziskale mejo med jazom in konceptom identitete v dobi vseprisotne tehnologije, družabnih omrežij in kulturnih posredovanj. Udeleženke se bodo soočile s kompleksnimi in razširjenimi tehnologijami, kot je na primer prepoznavanje obraza, jih uporabile drugače in za drugačne namene, kot se uporabljajo sicer, in na ta način na novo napisale njihove kode in družbeni pomen. Na koncu delavnice bo predstavljeno skupinsko umetniško delo, ki bo razstavljeno v prostorih Rampe v okviru pregledne letne razstave Štrene.

Za delavnico potrebujete prenosni računalnik (če ga imate), pametni telefon in/ali digitalno kamero (če ju imate) ter delček sebe – del svojega spomina v analogni obliki. Lahko je fotografija, predmet, spomin iz preteklosti, napisan na kos papirja, par čevljev ali nogavic. Lahko je tudi digitalna fotografija, vendar natisnjena na papir. Nekaj kar imate ne glede na razlog za del sebe.

Po koncu delavnice bo predstavljeno skupno umetniško delo, ki bo razstavljeno v prostorih Rampe v okviru pregledne razstave Štrene.

DATUM IN TRAJANJE DELAVNICE: 4. – 6. december 2017 od 17.00 do 21.00
MENTOR in MENTORICA: Salvatore Iaconesi in Oriana Persico
LOKACIJA: RAMPA Laboratorij, Kersnikova 4, Ljubljana
JEZIK: angleški
ŠTEVILO UDELEŽENK: 12
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: “43^4 [ Quarantatreallaquarta ]”, MAF – Media Art Festival 2017, MAXXI Museum (Rome); curtesy by AOS – Art is Open Source and La Cura

Delavnica je brezplačna, a število mest je omejeno. Vabimo k prijavi na mail: info@rampalab.org