ROSI GRILLMAIR: UMETNA INTELIGENCA [20-22. MAJ 2019, 17-20H]

Trodnevna delavnica raziskuje umetno inteligenco in interakcijo med ljudmi ter stroji ter je namenjena vsem, ki se zanimajo za umetnost, oblikovanje, programiranje in humanistiko. Skupaj bomo raziskovali, kaj pomeni biti človek v tem času, ko si prihodnost so-krojimo s stroji. Ogledali si bomo filozofski, znanstveni in kulturni kontekst trenutnega razvoja umetne inteligence. Spoznali bomo programske jezike, ki smo jih ustvarili, da se lahko ljudje sporazumevajo s stroji, in obratno; ter umetniške prakse in zgodovino prenašanja naše človeškosti na stroje.

Delavnica bo vključevala tudi uvod v programiranje in strojno učenje [brez potrebnega predznanja] in primerjavo računalniške, kreative in oblikovalske misli. To bo aktivna delavnica, ki spodbuja – poleg deljenja znanja – da skupaj z nami rišete, pišete, se gibljete in programirate.

PRIJAVE: platformacipke@gmail.com 
MENTORICA IN MENTOR: Rosi Grillmair in Amir Bastan
ŠTEVILO UDELEŽENK: 12
DATUM IN ČAS DELAVNICE : 20. – 22. maj 2019, 17 – 20h
KRAJ: Rampa Lab, Kersnikova 4, Ljubljana    
JEZIK: angleški


O MENTORJIH:
Rosi Grillmair [1991] je umetnica, kreativna programerka in učiteljica, ki se primarno ukvarja z realnočasovno obdelavo in vizualizacijo podatkov preko skupnostnih programskih orodij, kot so na primer Processing ter vvvv. V svojih delih se pogosto sprašuje, kako se človeško obnašanje odraža v strojih in algoritmih. Trenutno dela kot umetnostna posrednica in pedagoginja na OK Center of Contemporary Arts v avstrijskem Linzu, poleg tega pa na Art University Linz opravlja tudi magistrski program Interface Cultures.

Amir Bastan [1991] je novomedijski umetnik z ozadjem iz filozofije in umetnosti. Primarno raziskuje razkol med zavednim in nezavednim. V svojih delih gradi narative z realnočasovnimi postopki. Bastan deluje v Linzu v Avstriji, kjer je trenutno raziskovalec in študijski asistent pri Kunstuniversität Linz Creative Robotics lab, poleg tega pa opravlja tudi magistrski program Interface Cultures.


Č I P k e so odprta skupina, za katero ni potrebno članstvo. Za udeležbo na ČIPkasti delavnici ni potrebno predhodno znanje, zgolj zvedavo oko, uho in roke. Na razpolago bodo vsi materiali, ki jih boste udeleženke potrebovale za izdelavo projekta. Delavnica je namenjena izključno ženskam. Okolje je prijazno vsem, še tako osnovnim vprašanjem o elektroniki in programiranju.

Program ČIPke sofinancirajo Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in ŠOU v Ljubljani.