ZVOČNI RELIEFI_DELAVNICA ZA MLADE [18. MAREC 2019, 17-20H]

Na delavnici ‘Zvočni reliefi’, ki jo bo vodila izkušena mentorica in članica noise skupine Kikimore Staša Guček, bodo udeleženke_ci izdelali kontaktni mikrofon!

Kontaktni mikrofon [pick up, piezo] je vrsta mikrofona, ki zaznanava zvočne vibracije preko stika s predmeti oz. njihovim reliefom. Narejen je iz piezoelektrične keramične površine – kristalov, ki pretvarjajo mehansko energijo v električno [ali obratno – piezo je lahko tudi zvočnik], in tankega kovinskega diska. Uporablja se lahko za snemanje akustičnih glasbil, podvodnih zvokov [hidrofon], v eksperimentalni glasbi in še za vrsto drugih možnosti.

Po koncu delavnice bomo udeležence_ke prosili za sodelovanje pri evalvaciji. Za pomoč pri nadgradnji našega programa pa se vam bomo zahvalili z manjšimi praktičnimi darili! Poskrbljeno bo tudi za prigrizek!

Vzornice je program, znotraj katerega udeleženke in udeležence v okviru delavnic informiramo o dosežkih žensk v znanosti, tehnologiji in umetnosti. Mladim z območja MOL želimo s tem projektom omogočiti neposredne izkušnje sodelovanja z mentoricami, ki so umetnice, hekerke in inženirke, ki na praktično-izobraževalnih delavnicah otrokom in mladostnikom poleg praktičnih znanj s področja znanosti in tehnologije predstavljajo tudi svoje življenjske poti in izzive.

ŠTEVILO MEST: 10

STAROST: 15-20 let

PRIJAVE: info@rampalab.org

Program Vzornice podpira Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo. Evalvacijo delavnice bomo opravili v okviru evropskega projekta SySTEM 2020, ki je del okvirnega programa EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020.

Advertisements