RAZGLAS_SODELUJ NA LETNI RAZSTAVI ŠTRENE INICIATIVE ČIPke [13. DECEMBER 2018, 19H]

cipkerazstava-20Vabljene ste, da prijavite svoje projekte za Čipkasto razstavo Štrene, ki ima vsebinsko odprt koncept. Dela in dejavnosti na razstavi bo definiral kontekst skupinskega dela v procesu učenja odprtokodnih programskih in strojnih orodij. Izhodišče za razstavo so projekti, ki ste si jih izmislile med Čipkastimi delavnicami in kasneje nadgradile. Za razstavo so nadvse dobrodošli tudi vsi drugi predlogi, ki ste jih naredile v preteklem letu in niso nujno povezani z delavnicami.

štrénast -a -o prid. pog. elektronika: zlotala je čisto štrenasto vezno ploščo; pri jedkanju vezne plošče pazi na razdalje med potmi, da se ti ne bodo elementi zlotali v štrene; kam si dala tiste štrenaste podaljške;

Vabljene, da svoje projekte dokončate in dogradite na odprtih laboratorijih v Rampa Labu vsak prvi in drugi ponedeljek v mesecu.

PRIJAVE: info@rampalab.org
ROK ZA PRIJAVO: 7. december  2018
RAZSTAVNI PROSTOR: Vivarij, Modul,  Kersnikova 4, Ljubljana
ODPRTJE: 13. december 2018 ob 20. uri
POSTAVLJANJE RAZSTAVE: 10.–12. december 2018
MENTORSTVO, KURIRANJE: Staša Guček
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Hana Jošić

Č I P k e – iniciativa za spodbujanje žensk v znanstveno tehničnih poklicih in medijski umetnosti bo na razstavi predstavila rezultate tretjega leta delovanja. Č I P k e odpiramo prostor komuniciranja o pogojih delovanja žensk na teh področjih ter hkrati organiziramo praktično-izobraževalni program, ki vključuje različne delavnice odprtokodnih programov, njihovega programiranja, grafičnega oblikovanja, video montaže, elektronike in robotike.