KOBAKANT: ‘E-TECHSTIL’ [24.-26.OKTOBER, 17H-20H]

42987163_2029650797092058_1931894324308475904_n

Na 3-dnevni delavnici bosta članici umetniškega kolektiva Kobakant predstavili prevodne tkanine, vlakna in niti, iz katerih se lahko izdela različne senzorje. Udeleženke delavnice bodo raziskale prevodne in uporne lastnosti predstavljenih materialov ter izdelale dobro narejene kopije izbranih dizajnov. Na koncu delavnice bodo izdelale inovativen tekstilni senzor na osnovi lastne ideje. Med delavnico bo vsaka udeleženka izdelala knjižico, v kateri bodo zbrani tako eksperimenti in kopije kot dizajni, ki so jih ustvarile same!

Iniciativa Č I P k e raziskuje situacijo žensk v znanstveno-tehničnem kontekstu in intermedijski umetnosti, odpira prostor komuniciranja o pogojih delovanja žensk na teh področjih ter hkrati organizira praktično-izobraževalni program, ki vključuje različne delavnice odprtokodnih programov, programiranja, grafičnega oblikovanja, video montaže, elektronike in robotike. Č I P k e so odprta skupnost, ki se vsak 1. in 3. ponedeljek v mesecu srečuje v prostorih laboratorija Rampa.

MENTORICI: Mika Satomi in Hannah Perner-Wilson (KOBAKANT)
ŠTEVILO UDELEŽENK: 10 / Število mest je omejeno, prijave sprejemamo na: info@rampalab.org
JEZIK: angleški
TRAJANJE: delavnica bo potekala med 24. in 26. oktobrom od 17.00 do 20.00

O MENTORICAH

Mika Satomi in Hannah Perner-Wilson sodelujeta že od leta 2006, leta 2008 pa sta ustanovili kolektiv KOBAKANT. Skozi svoje delo raziskujeta uporabo tekstilnih tehnik in elektronike, ki ju z združevanjem uporabljata kot sredstvo za kritiko današnje visokotehnološke družbe. V svojem delu prek humoriziranja tehnologije kritizirata stereotipe, ki se na eni strani nanašajo na tekstilno obrt, na drugi pa na elektrotehniško inženirstvo. Kolektiv KOBAKANT verjame, da tehnologija obstaja zato, da jo uporabniki hekamo, ustvarjamo in prilagajamo lastnim potrebam.

Program ČIPke sofinancirajo Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in ŠOU v Ljubljani.

Delavnica poteka v koprodukciji z Društvom @ LJUDMILA in Zavodom Projekt Atol prek programa Prosto-vezje, ki ga podpirata MOL – Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.

Advertisements