ČIPkasti ODPRTI LABORATORIJ [1. IN 3. PONEDELJEK V MESECU, 17H-20H]

CIPKE_Keiko_Pregrade_Meje_2015_05_29_HanaJosic-38

RAMPA odpira prostore vsak 1. in 3. ponedeljek med 17. in 20. uro za skupinsko delo, medsebojno učenje in nadgradnjo znanj vsem ženskam, ki jih zanima ustvarjanje na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. ČIPke sodelujejo, kliklajo in se spogledujejo z različnimi dejavnostmi na področju elektronike, mehanike in digitalnih tehnologij. Spodbujajo uporabo odprtokodnih programov in prostih licenc ter si prizadevajo za opravnomočenja žensk in spodbujanje dejavnosti žensk iz marginalnih skupin. Niti spletajo v mrežo z različnimi inspirativnimi hacklabi, iniciativami, festivali in posameznicami, s katerimi ustvarjajo drugačne pogoje za delo, raziskovanje in druženje.
Na ČIPkaste ponedeljke so vabljena vsa dekleta in ženske, ki imajo lastne ideje ali pa bi želele nadgraditi znanje oz. izdelke s ČIPkastih delavnic. V času odprtega laboratorija imajo na voljo prostor, orodja, materiale in strokovno podporo. Projekte lahko nato prijavijo na razstavo Štrene, ki bo decembra 2018 v Laboratoriju Rampa. Izhodišče za razstavo so projekti, ki so si jih izmislile med Čipkastimi delavnicami, dobrodošli pa so tudi vsi drugi predlogi, ki niso nujno povezani z delavnicami.

Na odprtem laboratoriju bo z obiskovalkami kliklala in klekljala dolgoletna ČIPka in članica noise skupine Kikimore, Staška Guček.

Imate dodatna vprašanja? Pišite nam na: info@rampalab.org

 

Foto: Hana Jošić

Advertisements