VIZUALIZACIJA PODATKOV Z ARDUINOM [6. OKTOBER 2018,10.30H-12.30H]

42058996_2010072969049841_2802384049455235072_o

V okviru ČIPk – iniciative za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost bo na 6. EU Code Week-u, ki bo potekal v več kot 50 državah po svetu, sodelovala tudi Rampa! Na delavnici, namenjeni promociji in učenju programiranja, bo Ana Smerdu udeleženkam_cem predstavila osnove programiranja z Arduinom, senzorike in programiranja v Processingu, pobliže pa se bodo spoznali z vizualizacijo dobljenih podatkov.

V uvodu delavnice bo razloženo delovanje Arduina in senzorjev. Te bodo udeleženke_ci sestavili sami, nato pa jih bodo povezali z računalnikom, na katerem bodo spremljali dobljene vrednosti. Nato bo predstavljen programski jezik Processing in različni primeri vizualizacije podatkov. Udeleženke_ci bodo na osnovi vnaprej pripravljenih primerov sprogramirali želeno grafično podobo podatkov, na koncu pa Arduino povezali s programom, tako da se bo dobljena vizualizacija spreminjala v odvisnosti od zaznanih podatkov, ki jih bere senzor.

Med delavnico bo mentorica razložila tudi zgodovino grafičnega prikaza podatkov in njihov prikaz v umetnosti. Z udeleženkami_enci se bo pogovarjala o tem, zakaj je umetniški način mišljenja pomemben tudi za programerje, inženirje in znanstvenike.

PRIJAVA: Č I P k e so odprta skupina, za katero ni potrebno članstvo. Za udeležbo na ČIPkasti delavnici ni potrebno predhodno znanje, zgolj zvedavo oko, uho in roke. Okolje je prijazno vsem, še tako osnovnim vprašanjem o elektroniki in programiranju.

Za delavnico potrebujete laptop z naloženima programoma Arduino in Processing.

Delavnica je namenjena mladim med 15. in 24. letom starosti. Prijave sprejemamo na: info@rampalab.org.

Delavnica bo potekala v okviru pobude Meet and Code v soboto, 6. oktobra,  ob 10.30 do 12.30 na Fakulteti za elektrotehniko na Tržaški 25 v Ljubljani.

Advertisements