AFRODITI PSARRA: NOSLJIVE FRAKTALNE ANTENE [3.-5. SEPTEMBER 2018, 17H-20H]

Na delavnici bodo udeleženke ugotavljale, kako se znanost in umetnost križata na področju nosljivih tehnologij. Med tridnevnim prototipiranjem z različnimi prevodnimi tekstilijami in nitjo se bodo lotile tako ročnega dela kot tehnik digitalne obdelave, spoznale pa se bodo s fraktalnimi antenami (antene, ki uporabljajo fraktalno geometrijo in tako maksimizirajo pasovno širino ter so sposobne zaznati radijske valove, satelitsko komunikacijo, wifi-signale itd.) in izdelale ojačevalce, s katerim bodo stopile v interakcijo z elektromagnetnim poljem. Med razkrivanjem radijskih komunikacij bodo dekleta raziskovala koncept telesa in percepcijo okolja, ki ga obdaja.

Č I P k e so odprta skupina, za katero ni potrebno članstvo. Za udeležbo na ČIPkasti delavnici ni potrebno predhodno znanje, zgolj zvedavo oko, uho in roke. Na razpolago bodo vsi materiali, ki jih boste udeleženke potrebovale za izdelavo projekta. Delavnica je namenjena izključno ženskam. Okolje je prijazno vsem, še tako osnovnim vprašanjem o elektroniki in programiranju. Prijave sprejemamo na: info@rampalab.org.

JEZIK: angleški
TRAJANJE: delavnica bo potekala med 3. in 5. septembrom od 17.00 do 20.00

O MENTORICI: Afroditi Psarra deluje na področjih e-tekstilij, naredi sam (DIY) elektronike in zvoka. Pri svojem delu se osredotoča na koncepte, kot so telo kot vmesnik, sodobna ročna dela, pop ikonografija, retrofuturistična estetika in vloga ženske v sodobni kulturi. Za izdelavo umetniških del uporablja različne medije in tehnike, med drugim (e-)vezenje, hekanje in kreativno programiranje, najpogosteje pa jih prikazuje prek interaktivnih instalacij ali zvočnih performansov. Njeno delo je bilo prikazano na prizoriščih, kot so Siggraph v Vancouvru, Ars Electronica v Linzu, Transmediale in CTM v Berlinu, Amber v Istambulu itd. Trenutno je asistentka na Center for Digital Arts and Experimental Media (DXARTS) na Univerzi Washington v ZDA.

Program ČIPke sofinancirajo Mestna občina Ljubljana, program Evropske komisije za raziskave in inovacije Obzorje 2020 in ŠOU v Ljubljani.