MINI FESTIVAL_SYNTH DAY NA LOŠKEM GRADU [7. OKTOBER 2017]

‘Hej punca, a si kaj glasna?!’ Delavnica iz ‘naredi-sam/a’ elektronike

ČIPke se bodo na Loškem gradu podale v raziskovanje hrupa in eksperimentalne analogne elektronske glasbe. Udeleženke in udeleženci se bodo naučili sestavljanja / lotanja elektronskih vezij in osnovnih znanj o elektronskih elementih, ki tvorijo analogne glasbene naprave. Sestavili bodo enega ali več ‘DIY (naredi-sam/a)’ inštrumentov iz prve in druge izdaje elektronskih kompletov Theremidi Orchestra (TouchTone, povratni ojačevalec na dotik, MicroNoise, oscilator, Super-in-Low, niskofrekvenčni oscilator). V drugem delu delavnice bodo udeleženke in udeleženci preizkušali zvočne naprave in skupinsko oblikovali hrupno zvočno krajino za 12 minutno zvočno improvizacijo. Mentorice delavnice bodo Ida Hiršenfelder (beepblip), Tina Dolinšek (Theremidi Orchestra), Staša Guček (Kikimore)

 

DATUM IN TRAJANJE DELAVNICE: 7. oktober 2017 od 15.00-22.30
PREDAVANJE: Kathy Rae Huffman, v sodelovanju z Mednarodnim festivalom računalniške umetnosti (MFRU)
GLASBENI PERFORMANSI 20.30–22.30: udeleženke delavnice, Kikiriki, Kikimore
LOKACIJA: Loški muzej, Okrogli stolp, Grad, Škofja Loka
JEZIK: slovenski, po potrebi tudi angleški
ŠTEVILO UDELEŽENK: 12

Delavnica je brezplačna, namenjena je starejšim od 16 let. Za udeležbo na čipkasti delavnici ni potrebno predhodno znanje, zgolj zvedavo oko, uho in ročice. Na razpolago bodo vsi osnovni materiali, ki jih bodo udeleženke in udeleženci rabili za izdelavo projekta. Okolje bo prijazno vsem, še tako osnovnim vprašanjem o glasbi in analogni elektroniki. Število udeleženk in udeležencev je omejeno. Obvezna je predhodna prijava na naslov jana.fojkar@loski-muzej.si. Prijave zbiramo do 29.9.2017.
Delavnica bo potekala v koprodukciji z @ LJUDMILA.

Festival bomo nadaljevali ob 19. uri, ko bo na vrsti predavanje in pogovor s Kathy Rae Huffman z naslovom »mrežno zaupanje«. Pogovarjali se bomo o zgodovini medijske (intermedijske/računalniške) umetnosti ter o položaju žensk znotraj le-te ter o trideseti obletnici vzpostavitve mreže Faces list. Pogovor pripravljamo v sodelovanju z Mednarodnim festivalom računalniške umetnosti – MFRU in MKC Maribor.

Večer bomo zaključili s tremi performansi, na katerih bo predstavljeno zvočno raziskovalno delo. Kot prvi bodo skupaj z mentorji nastopili udeleženci delavnice, kot druga se bo predstavila Nina Farič, ki pod vzdevkom Kikiriki že vrsto let ustvarja noise glasbo in na koncu še mladi hrupni kolektiv Kikimore.

 

Projekt podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL-Oddelek za kulturo.

FOTO: Hana Jošić