Constanza Piña: ‘Hrupna jakna’ [15.-16. MAJ 2017, 17H-21H]

Dvodnevna delavnica ‘Hrupna jakna’ je namenjena vsem ženskam, ki jih zanima svet nosljivih tehnologij in e-tekstilij. Tokrat boste izdelale nosljiv sintetizator zvoka, pri čemer boste delale z mikročipi, DIY (naredi sam) senzorji, ledicami, torej z elementi, zaradi katerih bo vaša jakna glasna in svetleča! Ob tem boste izvedele, kako na tekstilu narediti električno vezje s pomočjo prevodne niti, ter se spoznale z osnovnimi koncepti digitalne elektronike. Pri izdelavi sintetizatorja se boste lahko prepustile domišljiji, tako da bo imela na koncu delavnice vsaka udeleženka svoj unikaten na dotik občutljiv in zvočno odziven kos oblačila.

 Za sodelovanje na delavnici ne potrebujete predhodnega znanja, prinesti pa morate jakno, na katero boste zašile sintetizator! Delavnica je brezplačna!

PRIJAVA: Č I P k e so odprta skupina, za katero ni potrebno članstvo. Za udeležbo na ČIPkasti delavnici ni potrebno predhodno znanje, zgolj zvedavo oko, uho in roke. Na razpolago bodo vsi materiali, ki jih boste udeleženke potrebovale za izdelavo projekta. Delavnica je namenjena izključno ženskam. Okolje je prijazno vsem, še tako osnovnim vprašanjem o elektroniki in programiranju.

MENTORICA: Constanza Piña
ŠTEVILO UDELEŽENK: 10
TRAJANJE: 15. in 16. maj 2017, 17.00-21.00
LOKACIJA: RAMPA Lab, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana
JEZIK: angleški

Število mest je omejeno, prijave sprejemamo na: info@rampalab.org

Delavnica poteka v sodelovanju z društvom @ LJUDMILA in Zavodom Projekt Atol v sklopu Zborovanja DIY sintičev in Ljubljana Mini Maker Faire-a. Več o zborovanju na: DIY Synth Gathering

O MENTORICI: Constanza Piña je čilska intermedijska umetnica, plesalka in raziskovalka, ki deluje na področjih novih medijev, open-source tehnologije, nosljive tehnologije. Pri svojem delu se dotika tem, kot sta robotizacija in odnos med človekom/človeškim telesom in tehnologijo v sodobnem svetu, hkrati pa idejam formalnega izobraževanja, kapitalizma in tehnocentrizma zoperstavlja ideje odptega širjenja znanja, avtonomije in krepitve DIY/DIWO praks.

Program ČIPke podpirajo Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana in ŠOU v Ljubljani.

 

Advertisements