Kliklanje [15. februar 2016 od 17. do 21. ure]

Enodnevna delavnica Od ČIPke do ČIPke, ki bo potekala v ponedeljek 15. februarja od 17.00 do 21.00 pod vodstvom mentorice Lavoslave Benčić, članice iniciative ČIPke, ki deluje v produkciji RampaLaba, je namenjena izdelovanju interaktivnega svetlečega zvočno odzivnega krila. Mentorica bo na e-tekstilni delavnici praktično prikazala postopek, po katerem se lahko z elektronskimi elementi izdela unikatno interaktivno svetleče zvočno odzivno krilo.

Krilo se bo sredi ozvočenega prostora bleščalo, utripalo in se odzivalo na zvočno valovanje.

MENTORICA: Lavoslava Benčić
PROSTOR: Rampa Laboratorij, Kersnikova 4, Ljubljana
DATUM IN ČAS: 15. februar 2016 od 17. do 21. ure
ŠTEVILO MEST: 5 udeleženk, do zapolnitve mest
STAROST: od 16 let dalje
ZBIRANJE PRIJAV: lavoslava@bencic.si
Prijave bomo zbirale do 12. februarja 2016.

output_7fpDkM

Brezplačna delavnica je namenjena ženskam. Predhodna znanja ali posebne spretnosti niso nujna za udeležbo so pa dobrodošla. Materiale in orodja za izvedbo vezja bo priskrbel RampaLab, udeleženke pa prosimo, če lahko na delavnico prinesejo svoje krilo, ki bi ga rade opremile z odzivno elektroniko. Pridobljena znanja in spretnosti se na ČIPkastih delavnicah prepletajo in nadgrajujejo. Prijave in informacije na e-mail: lavoslava@bencic.si.

Po zaključeni delavnici bodo udeleženke izdelek odnesle s seboj. Interaktivno svetleče zvočno odzivno krilo bo kot nalašč za ritme prihajajočih poletnih noči.

Kliklanje from Lavoslava Benčić on Vimeo.

Lavoslava Benčić ima bogate izkušnje s področja ideoloških konceptov, zasnov in izvajanja medijskih projektov. Deluje kot grafična oblikovalka ter avtorica, mentorica in producentka medijskih projektov. Navdušuje se nad novimi tehnologijami in orodji. Pedagoško in andragoško znanje je pridobila na Pedagoški Fakulteti, izobrazbo s področja medijev pa na Inštitutu in akademiji za multimedije v Ljubljani. Študij Managementa medijske produkcije je zaključila na Univerzi Middlesex v Londonu, podiplomski študij grafičnega oblikovanja na London College UCK ter magisterij medijskih umetnosti in praks na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici. Obiskala je več kot dvajset mednarodnih konferenc, delavnic in poletnih šol. Njena dela so bila prikazana in razstavljena 71 krat v devetnajskih državah. Za fotografijo, igre in aplikacijo za mobilne naprave je prejela 12 strokovnih nagrad.

Produkcija delavnice: RAMPA Laboratorij, Iniciativa ČIPke.
Izvedbo delavnice so omogočili Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana.

FOTO: Ana Kuščer
NA FOTOGRAFIJAH: Linda Ogrizek, Nina Orlić, Staša Guček, Špela Gale in Maja Novak, Lavoslava Benčić

Advertisements