VideoZid_Kaj se je zgodilo prejšnjo noč

KAJ SE JE ZGODILO PREJŠNJO NOČ
KINOGRAFIČNA ZGODBA

Tajda Tonin, Mojca Kogelnik, Isidora Todorić, Alenka Selčan
2. do 15. februar 2016
LOKACIJA: VideoWall / VideoZid, famulVideoLab, Židovska ulica, Ljubljana
ODPRTJE RAZSTAVE: 2. februar 2016 ob 20. uri

IGRA: Mojca Kogelnik
MENTORICI: Hana Josić, Alenka Selčan
PRODUKCIJA: Iniciativa Čipke / Rampa laboratorij, februar 2016

KajSeJeZgodiloPrejsnjoNoc-web-2

Kaj se je zgodilo prejšnjo noč je kinografična zgodba, ki se v intimo nekega jutra potopi prek utrinkov, zamrznjenih v času. Junakinja podoživlja spomine na prejšnjo noč, ki se, ujeti v poetičnih utrinkih kinografik, razpirajo kot pandorina skrinjica. V zasebnosti njenih trenutkov se zrcali podoba vseh, ki se po minuli noči predajanja in iskanja potešitve prebujamo z množico vprašanj o sebi, svojih čustvih in dejanjih.

Zgodba je nastala posebej za VideoZid po delavnici Kinografike: Omnibus, ki je potekala v okviru Iniciative ČIPke med 16. in 19. novembrom 2015 v Laboratoriju Rampa na Kersnikovi.

VideoZid je urbana video galerija na prostem, vedno spreminjajoči se grafit, ki vsakih štirinajst dni predstavi novo video zanko. Vsako video delo se v zimskem času predvaja dnevno od 18. ure do polnoči. Predstavljena dela slovenskih in mednarodnih avtoric in avtorjev so bila v letu 2015 izbrana na podlagi mednarodnega razpisa v selekciji Pile Rusjan, video umetnice in avtorice projekta.

——————————————————————
V temi se izriše podoba.
V negibno se zareže gib.
Iz poželenja se zbudi spomin in zmoti sanje.
Sled krivde onesnaži mehkobo pozabe.
Užitek se izgubi v dvomu.

Med poželenjem in sramoto,
med hrepenenjem in zanikanjem,
med sanjami in jutrom
vznikne vprašanje:

“Kaj se je zgodilo prejšnjo noč?”
———————————————————————–

Iniciativa ČIPke za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost raziskuje situacijo žensk v znanstveno tehničnem kontekstu in intermedijski umetnosti, odpira prostor komuniciranja o pogojih delovanja žensk na tem področju ter hkrati organizira praktično-izobraževalni program, ki vključuje delavnice odprtokodnih programov, programiranja, grafičnega oblikovanja, video montaže, elektronike in robotike. Programski vodji in pobudnici Inicative ČIPke sta Saša Spačal in Ida Hiršenfelder.

Več o umetnikih in umetnicah ter o projektu VideoZid v priponkah in na naslovu: https://famulvideolab.wordpress.com/

VideoZid je nastal v produkciji famulVideoLab (KD Galerija GT), sofinancira ga Mestna občina Ljubljana, podpira pa Galerija Hest. Izvršna producentka projekta je Polona Zupan / Pila Rusjan, njen sodelavec Miha Kelemina.

Advertisements

One response to “VideoZid_Kaj se je zgodilo prejšnjo noč

  1. Pingback: Štrene_letna razstava iniciative ČIPke [21. december 2016 ob 19. uri] | Čipke·

Komentarji so zaprti.