Poziv_štrene letna razstava [do 25. november 2015]

Drage čipkaste ČIPke, pozivamo vas, k sodelovanju na naši letni razstavi Štrene, kjer se predstavljajo rezultati delavnic in samostojnega dela, ki smo ga štrenale čez leto. Na Štrenah si naše delo ogledajo tudi drugi, kar nas spodbudi, da svoje delavničarske eksperimente pripeljemo do bolj zahtevne in prefinjene oblike ter vsebine. Včasih pa je datum otvoritve prav tisti zadnji poriv, ki delo dokonča. Razstava se bo odprla 11. decembra 2015 ob 19h v prostorih Rampa laboratorija na Kersnikovi 4.

Razstava Štrene ima vsebinsko odprt koncept. Dela razstavljena na razstavi definira zgolj jasnost konteksta umetniškega dela in nepotrošniška logika uporabe tehnologije pri realizaciji oziroma tehnologija mora biti ‘hekirana’.

štrénast -a -o prid. pog. elektronika: zlotala je čisto štrenasto vezno ploščo; pri jedkanju vezne plošče pazi na razdalje med potmi, da se ti ne bodo elementi zlotali v štrene; kam si dala tiste štrenaste podaljške;

Vse tiste, ki bi rade pokazale svoje delo na razstavi ŠTRENE in ste sodelovale na katerikoli čipkasti delavnici do sedaj, pa se še ne poznamo, vabimo, da svoj projekt prijavite na razstavo s PRIJAVNIM OBRAZCEM.

PREDIZBOR LETOŠNJIH ŠTRENASTIH DEL

  • 12Avatark / 12Avatars, 2015, instalacija: Nena Georgievska, Hana Jošić, Tea Pirih, Sara Bolte, Sara Mlakar, Silvana Žorž, Sara Pegam, Eva Lucija Kozak, Staša Guček, Barbara Poček
  • Čipkasti zid, 2015, instalacija: Staša Guček, Nina Orlić, Mojca Založnik
  • ČIPkoZvok, video, 2015: Lavoslava Benčić
  • Kinografični omnibus, projekcija, 2015
  • Spletkarjenje, foto-kolaž, 2015: Hana Jošić
  • Test lovilec hibridov II, svetlobna instalacija, 2014–2015: Mojca Založnik

ROK ZA ODDAJO DEL: 25. november, 2015.
REZULTATI POZIVA: 5. december, 2015.
DATUM POSTAVLJANJA RAZSTAVE: 7. december, 2015.
MENTORSTVO, KURIRANJE: Saša Spačal in Ida Hiršenfelder.

CIPke-strene-2015

Č I P k e – iniciativa za spodbujanje žensk v znanstveno tehničnih poklicih in medijski umetnosti bo na razstavi predstavila rezultate tretjega leta delovanja. Č I P k e odpiramo prostor komuniciranja o pogojih delovanja žensk na teh področjih ter hkrati organiziramo praktično-izobraževalni program, ki vključuje različne delavnice odprtokodnih programov, njihovega programiranja, grafičnega oblikovanja, video montaže, elektronike in robotike.

Advertisements