vezje na porcelanu [15., 22. junij 2015]

Na junijski dvodnevni delavnici od ČIPke do ČIPke se bomo učile oblikovanja porcelana. Naredile bomo uporabne izdelke iz porcelana, ki bodo služili kot komunikacijska sredstva.

V prvem delu delavnice se bodo udeleženke spoznale s tehnologijo žganja, lastnostmi materiala in z načini oblikovanja porcelana. V drugem delu delavnice bomo kot podlago za vezja uporabile že žgane in glazirane izdelke. Udeleženke bodo naredile skupinsko odzivno instalacijo iz vezij, ki bodo nanešena na porcelan z različnimi tehnologijami srebrenja. Osnova za upodobitev vezja bo izmerjen, navidezno objektiven proces (meritev in napaka), privzeta avtoriteta, standard, večdnevni proces, vremenski podatki ali kakršenkoli linearni proces, ki ga gladalec lahko spremlja z dotikom.
Komunikacijo med izdelki bomo vzpostavile preko tega, da bomo v narejene izdelke vlile vitamin C (v čisti in v liposomski obliki) in poizkušale narediti galvanski člen.

Udeleženke bodo na delavnici spoznale:
– tehnologijo žganja, lastnosti materiala in načine oblikovanja porcelana
– tehnogijo srebrenja oziroma Tollensov test (srebrno zrcalo)
– risanje s srebrno žico
– elektroniko in vezja
– izvedbo Galvanskega člena s pomočjo vitamina C

Cipke_MojcaZaloznik

MENTORICA: Mojca Založnik

PROSTOR: Rampa Laboratorij, Kersnikova 4, Ljubljana
DATUM IN ČAS: 15. in 22. junija 2015 od 17. do 20. ure
ŠTEVILO MEST: 8 udeleženk, do zapolnitve mest
STAROST: od 16 let dalje

ZBIRANJE PRIJAV: mojcazaloznik@hotmail.com

Prijave bomo zbirale do 12. junija 2015. Za delavnico ne potrebujete nobenega predznanja.

Mojca Založnik Lešnjak je končala študija mikrobiologije na Biotehniški Fakulteti in likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti. Na podiplomskem magistrskem študiju biologije se je ukvarjala z izolacijo in karakterizacijo mikrobne združbe iz tal, končala pa je tudi magistrski študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer se je ukvarjala predvsem s povezavo znanosti in umetnosti.

Produkcija delavnice: RAMPA Laboratorij, Iniciativa ČIPke.
Izvedbo delavnice so omogočili Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana.

Advertisements