zvočno občutljive LEDice [18. maj 2015 ob 17. uri]

Na majski delavnici Od ČIPke do ČIPke se bomo podale v raziskovanje najosnovnejših elektronskih komponent, ki imajo aktivno funkcijo po svoji notranji logiki. Tokrat se bomo pozabavale z logiko tranzistorja tipa 31, ki bo v kombinaciji z zvočnim kablom in LED diodami poskrbel za pravi odzivni light-show. LED diode bomo zvezale tako, da bodo utripale, kot bo narekoval glasbeni predvajalnik. Za delavnico naj si udeleženke pripravijo nekaj testnih komadov po lastni izbiri.

Ob izgradnji avdio občutljivega utripalnika se bomo pogovorile tudi o možnih razširitvah in nadgradnjah. Pretuhtale bomo tudi razliko med vzporednim in zaporednim nizanjem elektronskih elementov.

MENTORICA: Sara Šabjan

PROSTOR: Rampa Laboratorij, Kersnikova 4, Ljubljana
DATUM IN ČAS: 18. maj 2015 od 17. do 20. ure
ŠTEVILO MEST: 8 udeleženk, do zapolnitve mest
STAROST: od 16 let naprej

ZBIRANJE PRIJAV: sara.sabjan@gmail.com

Prijave bomo zbirale do 15. maja 2015. Za delavnico ne potrebujete nobenega predznanja.

audio_sensitive_LED_web

Sara Šabjan je študentka Filozofije in Sociologije na Filozofski fakulteti, zanima jo elektronika, računalništvo, odprtokodno programje, glasba in še marsikaj. Je redna sodelavka Glasbene redakcije na Radiu Študent, kjer objavlja recenzije glasbenih dogodkov in pripravlja glasbene opreme. DIY delavnice je med drugim vodila na Festivalu neodvisnega založništva Tresk in v RogLabu.

Produkcija delavnice: RAMPA Laboratorij, Iniciativa ČIPke.

Izvedbo delavnice so omogočili Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana.

Advertisements