Grafični_zvok [20. april 2015 ob 17. uri]

Na triurni delavnici grafičnega zvoka bomo oblikovale zvočne strukture. Delavnica je namenjena predvsem ustvarjalkam brez predhodnih skladateljskih znanj in izkušenj.

Grafični zvok bomo začele odkrivati pri njegovih zametkih in nadaljevale ob spoznavanju primerov iz umetniške scene dvajsetega stoletja. Času primerno je digitalna doba prispevala k predrugačenju orodij za grafični zvok, ki jih bomo spoznavale v praktičnem nadaljevanju delavnice. Na lastne računalnike bomo namestile programsko opremo, izbrane nize vizualnih podatkov bomo pripravile za vnos v program in učinkovito pretvorbo v zvok. Sledili bodo zvočni eksperimenti s pretvorbo vizualnih podatkov v zvočne strukture. Delavnico bomo zaključile s skupinsko zvočno vajo.

Zaželjeno je, da udeleženke s sabo prinesejo lastne prenosne računalnike in slušalke. V RAMPI pa bomo poskrbele za kakovostne zvočnike in projektor.

MENTORICA: Lavoslava Benčić​

PROSTOR: Rampa Laboratorij, Kersnikova 4, Ljubljana
DATUM IN ČAS: 20. april 2015 od 17. do 20. ure
ŠTEVILO MEST: 8 udeleženk, do zapolnitve mest
STAROST: od 16 let naprej

ZBIRANJE PRIJAV: lavoslava@bencic.si

Prijave bomo zbirale do 15. aprila 2015. Med 15. in 17. aprilom bodo udeleženke v dogovoru z mentorico pripravile konceptualna izhodišča in materiale za delavnico.

POTEK DELAVNICE
– zgodovina grafičnega zvoka in grafični zvok danes s primeri
– sodobna programska oprema za grafični zvok
– nameščanje programske opreme
– izbor in zajem podatkov
– priprava podatkov
– vnos podatkov v program za grafični zvok
– vaje v generiranju zvočnih struktur in shranjevanje
– jam session

GZ_Dance_Macabre

Lavoslava Benčić deluje kot pg. dipl. grafična oblikovalka, učiteljica računalništva in producentka medijskih projektov. Navdušuje se nad novimi tehnologijami in orodji. Trenutno nadgrajuje znanje na magisterijskem študiju Medijske umetnosti in prakse na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici.