Dan_Ade Lovelace

ČIPke bomo praznovale dan Ade Lovelace in na rednem ponedeljkovem srečanju 13. oktobra ob 19. uri predstavile fizični vmesnik za proizvajanje tonalne glasbe. Vmesnik Upri se! so udeleženke sestavile in sprogramirale v Arduinu na istoimenski delavnici pod vodstvom Monike Pocrnjić.

Delo računalniške programerke, matematičarke in pesnice iz 19. stoletja, ki je naredila prve matematične izračune, po katerih bi lahko deloval računalnik ali “mehanični stroj”, je za ČIPke še posebej pomembno, saj že samo ime ČIPk izhaja iz anagrama programerkinega imena. Več o Lady Ada Lovelace smo objavile si lahko berete tudi v rubriki legende.

Na čajanki bodo udeleženke skupaj z mentorico odigrale 15 minutni atonalni set na novo narejene zvočne vmesnike, ki so jih sprogramirale v Arduinu. Po nastopu bodo zvedavim obiskovalkam predstavile možnosti za prilagajane kode in programiranje melodij ter različne možnosti za izdelavo zvočil, ki ne sledijo konvencionalnim oblikam.

Na čajanki pričakujemo tudi gostje iz Europe CodeWeek, Lezbično-feministične univerze in CodeCatz.

Vabljene vse zvedave ČIPkarke in vse ostale gikice.

PROSTOR: Rampa Laboratorij, Kersnikova 4, Ljubljana.
DATUM IN ČAS: 13. oktober, 2014 od 19. uri
UDELEŽENKE IN IZVAJALKE DELAVNICE UPRI SE!: Anja Štuhec, Yuliya Molina, Nina Bobič, Tjaša Avsec, Živa Kermavner, Maruša Kuk, Sara Šabjan, Teja Colja, Ana Marija Pocrnjić, Eva Kokalj.
MENTORICA: Monika Pocrnjić.
OBLIKOVALKI PROGRAMA: Saša Spačal in Ida Hiršenfelder.
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Hana Jošić.

Advertisements