Upri_se! vmesnik [2., 3., 4. oktober, 2014 od 17. do 21. ure]

V laboratoriju Rampa pripravljamo delavnico za izdelavo zvočila, ki izkorišča upornost živih organizmov. Naprava za razliko od drugih podobnih DIY oziroma naredi sam naprav lahko proizvaja čiste in harmonične tone oziroma takšne zvoke kot jih želimo vstaviti v programsko kodo.

Delavnico bo vodila mentorica in razvijalka DIY elektronike Monika Pocrnjić med 2. in 4. oktobrom 2014. Udeleženke tridnevne delavnice se bodo učile osnov lotanja in elektronike, programiranja Arduino Mini Pro mikrokontrolerja in razvile fizične vmesnike za manipulacijo zvoka, pri katerem bodo lahko tudi same postale prevodnice v elektronskem krogotoku.

Zdi se, da je svet mašin kvadraten in mehanski. Kvadratni so ekrani, računalniki, tipke na klavirju. Kaj če si zamislimo svet mašin, v katerem je oblika fizičnega vmesnika prepuščena vsaki posameznici, pa naj bo oseben, poetičen izraz ali igriva telesna dekoracija? Svet, ki se upre kvadratu in postane organski, okrogel, spiralen… Na delavnici bomo v skladu z idejo o nekonvencionalnih vmesniških konzolah razvijale nove fizične zvočilne vmesnike, ki ne sledijo v naprej določenem kvadratnem pogledu na svet. Po koncu delavnice bodo udeleženke na rednih ponedeljkovih srečanjih ČIPkaric zložile skladbo, ki jo bodo predstavile na zaključni razstavi ČIPk decembra 2014.

PROSTOR: Rampa Laboratorij, Kersnikova 4, Ljubljana
DATUM IN ČAS: 2., 3., 4. oktober, 2014 od 17. do 21. ure
ŠTEVILO MEST: 10 udeleženk, do zapolnitve mest
STAROST: od 10 let naprej

MENTORICA: Monika Pocrnjić (1987) je absolventka likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Zanimajo jo področja kot so umetnost, estetika, biologija, tehnologija, antropologija in pedagogika. Trenutno razvija laboratorij hackGT22 znotraj prostorov GT22, kjer poskuša aktivno raziskovati vrednosti estetske dimenzije, ki opredeljuje umetnost kot komunikacijsko izkušnjo.

ASISTENT: Matjaž Lenhart (1988) mag. inž. rač. in inf. tehnol., razvija mobilne aplikacije, spletne strani, sisteme za avtomatizacijo in pametno upravljanjanje. Sodeluje kot asistent izr. prof. Dušana Zidarja, spec., predstojnika Oddelka za likovno umetnost PEF UM, pri študentskih projektih.

PRIJAVA IN KAVCIJA: Za udeležbo na ČIPkasti delavnici ni potrebno predhodno znanje, zgolj zvedavo oko, uho in roke. Na razpolago bodo vsi materiali, ki jih boste udeleženke potrebovale za izdelavo projekta. Delavnica je namenjena izključno ženskam. Okolje bo prijazno vsem, še tako osnovnim vprašanjem o elektroniki in programiranju. Število udeleženk je, zaradi zagotavljanja kar se da celostne izkušnje na delavnici, omejeno na 10 udeleženk. Delavnica bo potekala v angleščini. Delavnica je brezplačna, obvezna je predhodna prijava preko spletnega obrazca. Svojo udeležbo boste udeleženke potrdile s kavcijo v višini 15 €, ki jih po končani delavnici dobite nazaj.

SOFINANCERJI: Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Ljubljana, ŠOU v Ljubljani in JSKD.

Advertisements

One response to “Upri_se! vmesnik [2., 3., 4. oktober, 2014 od 17. do 21. ure]

  1. Pingback: Dan_Ade Lovelace | cipke·

Komentarji so zaprti.