Knitic_Varvara Guljajeva na obisku

V sklopu prihajajoče razstave SPAMpoetry / SPAMpoezija umetniškega tandema Mar Canet Sola in Varvara Guljajeva v Umetnostni galeriji Maribor bo umetnica Varvara Guljajeva obiskala ČIPke z namenom, da vam svetuje glede možnosti za hekanje tkalnega stroja, ki je našel svoje domovanje v RAMPI.

ČIPkarski posvet bo potekal v četrtek 28. avgusta od 17. do 19. ure na Kersnikovi 4.

Mar Canet Sola in Varvara Guljajeva sta avtorja odprtokodne strojne naprave KNITIC. V letu 2015 pa bosta rezidenčna umetnika tudi v SobaZaGoste Maribor.

Vse, ki si želite, da bi svoje računalnike priklučile na tkalni stroj in z njim stkale nekaj čisto nepredstavljivega, ste vljudmo vabljene na srečanje z umetnico Varvaro Guljajevo. Dobrodošla so vsa vprašanja, tudi če se zdijo na prvi pogled preveč enostavna…

Ob 21. uri bo Varvara Guljajeva predstavila delo tandem tudi na Digitalnem obroku v Ljudmili, Laboratoriju za znanost in umetnost na Rimski 8.

Vljudno vabljene tudi na odprtje razstave v petek 29. avgusta 2014 ob 19. uri v UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2, Maribor. Kot je ob razstavi zapisala kustosinja razstave Jerneja Rebernak je “SPAMpoezija serija del, ki eksperimentirajo z vizualnostjo poezije in digitalnim manipuliranjem e-sporočil. Poezija je s pomočjo algoritmičnih vzorcev ustvarjena iz zbranih spam sporočil in se preko modificiranega stroja za pletenje natisne v navidezno uporabna oblačila.”

Varvara Guljajeva je estonska umetnica. Magistrirala je iz digitalnih medijev na ISNM na Univerzi v Lübecku v Nemčiji in opravlja doktorski študij na estonski Akademiji za likovno umetnost v Talinu. Mar Carnet Sola (Španija) in Varvara Guljajeva (Estonija) delujeta kot umetniški tandem od leta 2009. Integralni del njunega ustvarjanja so raziskovanje, inovacije in preizkušanje tehnoloških okvirjev. Svoja dela sta predstavila na številnih mednarodnih razstavah in festivalih.

Advertisements