Elektronske LEDene blešcice [6. junij ob 17h]

Delavnica izdelave e-nakita in e-tekstilij iz LED diod. V prostorih RAMPA Laba v okviru Petkove akademije prirejamo delavnico nosljive elektronike, ki jo bosta tokrat vodili aktivni ČIPki, Sara Šabjan in Lavoslava Benčić, udeleženki delavnice Interaktivna tapiserija, ki je aprila potekala pod vodstvom mentorice Lynne Bruning.

Pridružite se nam v petek, 6. junija 2014 od 17. do 20. ure. Vsaka udeleženka ali udeleženec bosta na delavnici izdelala vsaj en žareči kos nosljive elektronike, s katerim si lahko okrasi vsakdanjo garderobo ali bivanjsko okolje.

Tri delavničarske ure bodo namenjene izdelavi preprostega vezja, ki bo pripravil zaporedje LED diod, da bodo oddajale svetlobo. Z uporabo aluminijastega traku in prevodnega sukanca bomo elektronsko vezje zvezale/zvezali z izvorom energije ali 3 voltno baterijo. Mehke elektronske dele bomo nazadnje opremile/opremili z drugimi nosljivimi elementi, da bodo postali broška, lasnica, zapestnica ali karkoli si boste zaželele/zaželeli.

Ledene_Blescice_Sara

Zelo je dobrodošlo, da si tekstilije in okraske (na primer: bleščice, perje, gumbe), ki bi jih rade opremile/radi opremili z elektronskim vezjem, prinesete s sabo. Za izbor najprimernejših tekstilij si lahko ogledate video Lynne Bruning: How to Select Fabric. Nekaj idej lahko dobite tudi iz rezultatov delavnice v galeriji na koncu te strani ali v foto albumih na FB strani skupine Č I P k e.

PROSTOR: RAMPA Lab, Kersnikova 4, Ljubljana
TERMIN: 6. junij 2014, od 17. do 20. ure
ŠTEVILO MEST: 10 udeleženk/udeležencev

PRIJAVA: Za udeležbo na ČIPkasti delavnici ni potrebno predhodno znanje, zgolj zvedavo oko, uho in roke. Na razpolago bodo vsi materiali, ki jih boste udeleženke/udeleženci potrebovale/potrebovali za izdelavo projekta. Okolje bo prijazno vsem, še tako osnovnim vprašanjem o elektroniki. Število udeleženk/udeležencev je, zaradi zagotavljanja kar se da celostne izkušnje na delavnici, omejeno na 10 udeleženk/udeležencev. Delavnica bo potekala v slovenščini.

Ledene_Blescice_broska

Delavnica je brezplačna, obvezna je predhodna prijava na info@biotehna.org do zapolnitve prostih mest.

PRODUKCIJA DELAVNICE: RAMPA Lab, Iniciativa ČIPke

Sara Šabjan je študentka Filozofije in Sociologije na Filozofski fakulteti, zanima jo elektronika, računalništvo, odprtokodno programje, glasba in še marsikaj.

Lavoslava Benčić deluje kot pg. dipl. grafična oblikovalka, učiteljica računalništva in producentka medijskih projektov. Navdušuje se nad novimi tehnologijami in orodji. Trenutno nadgrajuje znanje na magisterijskem študiju Medijske umetnosti in prakse na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici.

Advertisements