interaktivna tapiserija [15. – 19. april ob 17. uri]

V laboratoriju Rampa pripravljamo delavnico nosljive elektronike, ki jo bo vodila priznana mednarodna intermedijska umetnica Lynne Bruning med 15. in 19. aprilom 2014. Udeleženke 5-dnevne delavnice se bodo učile osnov izdelave in uporabe e-tekstilij oziroma nosljivih tehnologij.

CIPke_interaktivna-tapiserija_I

Interaktivna tapiserija je multidisciplinarna delavnica za začetnice s poudarkom na e-tekstilijah. Vsaka izmed udeleženk bo oblikovala in izdelala dve e-tekstiliji – dve zapestnici z LED lučkami. Ena zapestnica se bo odzivala na svetlobo, druga na zvok. Z uporabo aluminijastega traku, prevodnega sukanca, senzorjev, mikrokontrolerjev, LED lučk in 3V baterij, ter lokalnimi tekstilnimi vzorci in materiali, se bodo udeleženke naučile, kako osnovne tehnike šivanja povezati z elektroniko in kako programirati ATtiny45 mikrokontroler. Zapestnice bodo na zaključni razstavi, izdelkov udeleženk delavnic v okviru iniciative ČIPke ob koncu leta 2014, razstavljene kot interaktivna tapiserija, katere del bo vsaka od udeleženk ob koncu razstave lahko odnesla domov.

PROSTOR: Multimedijski center Zavoda K6/4, Kersnikova 4, Ljubljana
DATUM IN ČAS: od 15. do 19. aprila 2014 od 17. do 20. ure
ŠTEVILO MEST: 10 udeleženk

CIPke_interaktivna-tapiserija_II

MENTORICA: Lynne Bruning (ZDA) je mednarodno uveljavljena modna oblikovalka, DIY hekerka in ustvarjalka ter inovatorka na področju nosljive umetnosti, e-tekstilij, adaptivnih tehnologij in novih medijev. Poznamo jo predvsem po poučnih internetnih oddajah eTextile Lounge ter kot dolgoletno izvršno producentko legendarnega festivala Burning Man (Nevada, ZDA). V svojem delu združuje diplomo iz nevrofiziologije, magisterij iz arhitekture ter različne tekstilne prakse, ki so globoko zakoreninjene v njeni družinski zgodovini, s čimer kreativno združuje svetove znanosti, tekstilij, mode in tehnologije. Njeni prepoznavni, inovativni in nagrajeni dizajni v tkaninah prepoznavajo več kot zgolj kos blaga ter odpirajo vrata v razumevanje kompleksnejših tehnologij za oblikovanje površin današnjega časa.

CIPke_interaktivna-tapiserija_III

PRIJAVA IN KAVCIJA: Za udeležbo na ČIPkasti delavnici ni potrebno predhodno znanje, zgolj zvedavo oko, uho in roke. Na razpolago bodo vsi materiali, ki jih boste udeleženke potrebovale za izdelavo projekta. Delavnica je namenjena izključno ženskam. Okolje bo prijazno vsem, še tako osnovnim vprašanjem o elektroniki in programiranju … Število udeleženk je, zaradi zagotavljanja kar se da celostne izkušnje na delavnici, omejeno na 10 udeleženk. Delavnica bo potekala v angleščini. Delavnica je brezplačna, obvezna je predhodna prijava preko spletnega obrazca. Svojo udeležbo boste udeleženke potrdile s kavcijo v višini 15 €, ki jih po končanih delavnici dobite nazaj.

Produkcija delavnice: Multimedijski center K6/4, iniciativa ČIPke.
Koprodukcija delavnice: Zavod Projekt Atol in Društvo Ljudmila.

Izvedbo delavnice so omogočili Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, JSKD in ŠOU v Ljubljani.

Advertisements