kinografike in odzivna instalacija / razstava

Odprtje razstave: petek, 20. december 2013 ob 19. uri v prostorih MMC, Kersnikova 4, Ljubljana.

Č I P k e – iniciativa za spodbujanje žensk v znanstveno tehničnih poklicih in medijski umetnosti bo na razstavi predstavila rezultate prvega leta delovanja. Č I P k e odpirajo prostor komuniciranja o pogojih delovanja žensk na teh področjih ter hkrati organizirajo praktično-izobraževalni program, ki vključuje različne delavnice odprtokodnih programov, njihovega programiranja, grafičnega oblikovanja, video montaže, elektronike in robotike.

V preteklem letu sta potekali dve delavnici, ki temeljita na uporabi proste programske opreme in odprtokodne mehanske opreme. Mentorica Helena Božič je vodila delavnico izdelovanja Kinografike v programu Gimp za obdelavo grafike in Blender za 3D modeliranje. Udeleženke Nina Bobič, Katarina Jazbec , Simona Jerala, Hana Josić, Brigita Klemen, Anja Lazar in Alenka Selčan se bodo predstavile s kinografikami, pri katerih so se tudi vsebinsko ukvarjale z odnosom žensk do tehnologije. Mentorica Monika Pocrnjić je vodila delavnico Realno življenje umetnice, v okviru katere je z udeleženkami Živo Kermavner, Katjo Mlinar, Alenko Selčan in Špelo Sodja izdelala biološko elektronsko okolje, ki se odziva na moč svetlobe v prostoru.

Poleg rezultatov delavnic bomo predstavile tudi žgečkalo za raziskovalni video dokumentarec Tok [Flow] o razmerah, v katerih delujejo ženske v znanstveno tehničnem kontekstu in intermedijski umetnosti. V obliki intervjujev bomo raziskovale pogoje dela in načine komunikacije v prevladujoče moških delovnih okoljih. Kleklarice podviga: Ida Hiršenfelder, Saša Spačal in Ana Čigon.

MMC K6/4 (Zavod K6/4), Kersnikova 6, 1000 Ljubljana
Producentka: Maja Zorman
Kontakt za medije: maja@k6-4.org

Č I P k e delujejo v okviru Multimedijskega centra Zavoda K6/4, s podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

Advertisements