realno življenje intermedijske umetnice [11., 12., 13. november ob 16. uri]

Delavnica realno življenje medijske umetnice se bo odvila od 11. do 13. novembra 2013 pod vodstvom Monike Pocrnjić v sodelovanju z Ido Hiršenfelder in Sašo Spačal. Udeleženkam bomo predstavile proces zasnove in realizacije ter diseminacije modularne medijske instalacije v povezavi z živim sistemom. Rezultate delavnice bomo zaključile decembra 2013 z odprtjem instalacije in objavo dokumentacije projekta, ki jo bodo udeleženke uporabljale za nadaljne prijave na festivale, ki se ukvarjajo z novomedijskimi vsebinami.

Na delavnici bomo raziskovali odnos človek-stroj-razstlina v relaciji z umetnostjo, tehnologijo in biologijo. Namen delavnice je eksperimentiranje in ustvarjanje z živimi organizmi, uvajanje v osnove programiranja in robotike. Cilj delavnice je s pomočjo kolektivno družabnega ustvarjanja vzpostavit specifično okolje za »umetne soživke«, ki bi živele v skupnosti z drugimi organizmi in tako izpostaviti dialog o naravnem ravnovesju. Ko je organizem v porušenem ravnovesju doživlja stres, ki ga spremlja kombinacija ali vrsta neprijetnih simptomov. Vzroki so tako imenovani stresorji, ki jih kategoriziramo med negativne in pozitivne. Pogosto izzovejo obrambni mehanizem v obliki fizioloških, psiholoških in vedenjskih odgovorov organizma, ki se poskuša prilagoditi oziroma privaditi potencialno škodljivim ali ogrožujočim dejavnikom iz okolja.

Za udeležbo na delavnici ni potrebno predhodno znanje, zgolj zvedavo oko, uho in ročice. Na razpolago bodo vsi osnovni materiali, ki jih bodo udeleženke rabile za izdelavo TerraBota. Delavnica je namenjena izključno ženskam. Okolje bo prijazno vsem, še tako osnovnim vprašanjem o elektroniki in programiranju.

PROSTOR: Zavod K6/4, Kersnikova 4, Ljubljana
DATUM IN ČAS: 11. do 13. november 2013 od 16. do 20. ure

AVTORICA DELAVNICE: Monika Pocrnjić (1987) je absolventka likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Zanimajo jo področja kot so umetnost, estetika, biologija, tehnologija, antropologija in pedagogika. Trenutno razvija laboratorij PostArtLab znotraj prostorov GT22, kjer poskuša aktivno raziskovati vrednosti estetske dimenzije, ki opredeljuje umetnost kot komunikacijsko izkušnjo.

ASISTENT: Matjaž Lenhart (1988) mag. inž. rač. in inf. tehnol., razvija mobilne aplikacije, spletne strani, sisteme za avtomatizacijo in pametno upravljanjanje. Sodeluje kot asistent izr. prof. Dušana Zidarja, spec., predstojnika Oddelka za likovno umetnost PEF UM, pri študentskih projektih.

PRIJAVA: platformacipke@gmail.com

Terrabot_2

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s