kinografika [4., 7., 8. november ob 17. uri]

Delavnica za izdelavo kinografa z odprtokodnima programoma Gimp in Blender ter spoznavanje osnov montaže videa in fotografije. Na delavnici bomo izdelale fotografijo z gibljivim momentom – kinograf. Kinografi so bili v začetnem obdobju prisotni v modni fotografiji, kasneje pa se je vsebinsko razširil tudi na druga področja. Naučile se bomo načrtovati ustrezno fotografsko sceno, jo izdelati, primerno osvetliti in posneti krajši video. Spoznale bomo ročne nastavitve fotoaparata in se izognili avtomatiki. Video bomo montirale v vsestranskem programu Blender in ga razstavile na posamezne sličice. Sličice bomo uvozile v program Gimp, kjer bomo nadaljevale z obdelavo in končno konstrukcijo kinografa. Namen je premisliti o motiviki, vsebini, vzdušju kinografa. Zaželeno je, da bi tematika sledila tematiki »Ženske v tehnologiji«.

Ciljna skupina so udeleženke, ki jih zanimajo odprtokodna orodja za obdelavo slik / videa, ter tiste, ki bi se rade naučile osnov »ne-avtomatske« uporabe fotoaparata. Za udeležbo na čipkasti delavnici ni potrebno predhodno znanje, zgolj zvedavo oko, uho in ročice. Na razpolago bodo vsi osnovni materiali, ki jih bodo udeleženke rabile za izdelavo projekta. Delavnica je namenjena izključno ženskam. Okolje bo prijazno vsem, še tako osnovnim vprašanjem o elektroniki, programiranju … Tiste udeleženke, ki imajo svoje prenosne računalnike in digitalne fotoaparate, ki podpirajo snemanje videa in imajo nastavek za uporabo stojala, prosimo, da jih prinesejo na delavnico.

PROSTOR: Zavod K6/4, Kersnikova 4, Ljubljana
DATUM IN ČAS: 4., 7. in 8. november 2013 od 17. do 20. ure
ŠTEVILO MEST: zapolnjeno

Zelo nas veseli, da ste ženske tako lepo sprejele iniciativo ČIPke in zapolnile število prostih mest že v prvih dveh dneh. Glede na veliko število prijav zato že razmišljamo o ponovitvi delavnice Kinografika, da boste vse željne znanja in informacij, te tudi prejele in delile dalje. Spremljajte naš blog, kjer vas bomo redno obveščale o vseh bodočih čipkastih podvigih.

MENTORICA: Helena Božič je vsestranska ustvarjalka; po izobrazbi je tudi diplomantka grafičnih in interaktivnih komunikacij. Ukvarja se s fotografijo, tipografijo, grafičnim in 3D oblikovanjem, animacijo, je radijska/televizijska napovedovalka, interpretinja in performerka. Bila je dolgoletna sodelavka Radia Študent (glasbena/filmska kritičarka, špikerica; med leti 2000–2001 je bila vodja službe za napovedovanje) in Studia City, trenutno aktivno sodeluje z organizacijo Ljudmila. Vodi delavnice Teorija govora in Medijski govor in krožek za gimnazijce Računalniško oblikovanje. Raziskuje vizualizacije podatkov in tipografije za učenje branja.

PRIJAVA: platformacipke@gmail.com

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s